Legumes contra o cancro

Existe unha asociación protectora entre o consumo destes alimentos e a mortalidade oncolóxica, pero tamén un aumento da causada por patoloxías das arterias coronarias

Surtido de diferentes tipos de leguminosas / Foto: Pixabay O consumo de legumes exerce un efecto protector sobre o risco de mortalidade por cancro, pero aumenta a de enfermidades cardiovasculares ( ECV), segundo un estudo publicado na revista Clinical Nutrition. Estas afeccións representaron en 2012 un 8,2 e 17,5 millóns de mortes en todo o mundo, respectivamente. Os investigadores, da Universidade Rovira i Virgili e o Centro de Investigación Biomédica en Rede da Fisiopatología da Obesidade e Nutrición ( CIBEROBN), analizaron 7.212 participantes con alto risco de enfermidade cardiovascular despois de seis anos de seguimento. O traballo revela que, nos individuos con menor consumo de leguminosas totais –13,95 gramos de lentellas, garavanzos, fabas e chícharos ao día–, o risco de mortalidade por cancro é case o dobre que naqueles cun consumo maior –27,34 gramos diarios –. Este efecto protector pode explicarse grazas ao seu alto contido de polifenoles, entre os que predominan acedos fenólicos e flavonoides e que, grazas ás súas propiedades antioxidantes, reducen os efectos dos radiais libres no noso organismo. Tamén son unha fonte de fibra, vitamina E e B, selenio e lignanos, todos compoñentes dietéticos de recoñecidos beneficios contra o cancro.

Comentarios

Publicacións populares